Slöjliknade följa dig i ditt liv.

6 april 2012

Skriv om att skärskåda.

 

Det var lite svårt att se, svårare att få in och ännu svårare att förstå. Inte ens när steget gick bakåt ramlade sanningen fram. Inte här inte där för vi ville inte se, inte få in, och inte förstå. Jag tror inte det var någon som vågade eller ville se. Men hon stod där jungfrulikt ren och ändå skändad.  Hennes kropp hade sargats sönder av den man som borde skyddat, hedrat, haft henne under sina vingar.

Denna vackra lilla söta flicka med duvblå ögon, vi borde tittat närmare, vi borde varit mera underrättade och mera undersökande när det hade varit läge. Duvan står där framför oss nu, sargad, trasig långt in i sin själ. Vuxenheten hade svikit, blundat för att den inte ville se.

Du lilla underbara flicka fick betala priset för att ingen av oss hade orkat, velat eller gjort vår plikt. Våra brister är saker som bleknar, flagnar bort, för oss när tiden är inne. Men för dig kommer händelsen slöjliknade att skugga din väg, för alltid.

Den stig vi valde att gå, den undersökningsplikt vi skulle gjort. Gjorde vi på ytan bara utifrån. Vi bländades av charmen, den yta som fasaden visade oss. Vi var dom som skulle skydda, visa dig vägen till en trygg värld. Där du skulle växa och gro.  Vi lutar oss tillbaka, ser dig inte, skyddar oss själva med ord och tankar, om att vi gjorde bara vårt jobb. Vi gjorde det som var bäst för oss. Vi borde gjort det som var bäst för dig.

Publicerat av

malix.se.malix

På min andra blogg malix.se går att få info om mig

7 reaktioner till “Slöjliknade följa dig i ditt liv.”

 1. Gillar texten, särskilt ”skyddar oss själva med ord och tankar.”
  För mig passar berättarjaget inte riktigt bland ”vi”/”oss” – fast det kan vara att jag bara är grinig idag…

 2. Du berör med dina ord.
  ”vi lutar oss tillbaka, ser dig inte, skyddar oss själva med ord och tankar.”
  Människans feghet…
  Minfavorittext av dig.

 3. Hemskt. ”Våra brister är saker som bleknar, flagnar bort, för oss när tiden är inne. Men för dig kommer händelsen slöjliknade att skugga din väg, för alltid.”

Kommentarer är stängda.