Tiggerier

24 februari 2012

Skriv om att tigga

Det är inte så att hon inte är medveten, egentligen vet hon att tiden är belånad. Hon vet om att hon inte är kärleken i livet. Men vet att med rätt kort, om korten spelas rätt.  Till och med rätt handslag kan göra att hon får mera lånad tid. Till sist kanske tiden är hel, då skulle hon slippa låna av någon annan. Vad som helst kan egentligen hända. Han kan få en knäpp, inse att hon är allt det där som han vill ha, hans fru kan hitta någon ny, det skulle ge högre odds till hennes fördel.

Hon vet att tiden är lånad, räntan är hög. Ändå låter hon tiden gå, lever för stunden då han är där. Lever som en låne- bok. Nöjer sig med korta ögonblick, då han är villig att ljuga henne full med lögner. Hon älskar tiden, lögnerna och den spänning som finns i att låna en annans man.  Njuter av att veta att han efter besök hos henne, är disträ, kort och mindre närvarande.  Hon njuter av att längta, efter alla sms som flyttar in i hennes mobil. Ibland skickar hon tillbaka, sitter sedan och önskar att kvinnan som delar hans liv och lön, ska få syn på det hon skriver.  Hennes önskan är ännu inte en sanning. Önskan har inte blivit sann ännu.

Hon ber om någon minut till ibland, ibland är det mera än böner. Hon tigger kärlek som andra tigger pengar. Hon tigger, i verkligheten betalas tiggerierna i en flaska vin sent, några timmars lånad kärlek.  Ibland en middag i ett främmande land, ort eller krog.  Men att tigga till sig en morgonpromenad i parken utanför hennes lägenhet, är ett tiggeri som aldrig kommer att bli sanning. Chansen skulle bli för stor, han skulle kunna bli avslöjad. Så tiggeriet är alltid avskrivet, redan innan det flyttar in i tanken………

 

Publicerat av

malix.se.malix

På min andra blogg malix.se går att få info om mig

4 reaktioner till “Tiggerier”

  1. Usch så otroligt olyckligt. Att inte kunna kräva, bara sno åt sig lånad tid. Bra skrivet.

  2. Underbart! Speciellt det här stycket – mums! Hon vet att tiden är lånad, räntan är hög. Ändå låter hon tiden gå, lever för stunden då han är där. Lever som en låne- bok. Nöjer sig med korta ögonblick, då han är villig att ljuga henne full med lögner. Hon älskar tiden, lögnerna och den spänning som finns i att låna en annans man. Njuter av att veta att han efter besök hos henne, är disträ, kort och mindre närvarande. Hon njuter av att längta, efter alla sms som flyttar in i hennes mobil.

Kommentarer är stängda.